Kerstmarkten | Winterevents

Gentse Winterfeesten sinds 2013

Een gezellige, uiterst sfeervolle kerstmarkt met een scala aan binnen- en buitenlandse standhouders, een schaatsbaan van maar liefst 650 m² een heus kinderdorp met een ijskasteel, gratis animatie, acts en mobiele muziekbands in een adembenemend decor, dat is in een notendop wat je mag verwachten van de Gentse Winterfeesten. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes noemde het evenement niet voor niets ‘Europe’s best kept secret’. Ondertussen vinden jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers de weg naar de Gentse Winterfeesten. Straffe koffie. Jij komt toch ook? 

[Over]Winteren in Aalst sinds 2017

Voor wie het nog niet wist: tegenwoordig gaat Aalst al in feestmodus lang voor carnaval. Met dank aan [Over]Winteren in Aalst. De pleinen in het charmante historische centrum van de stad baden al in december in een warme kerstgloed. Een overkapte ijsbaan met Winterlounge – je waant je in Oostenrijk – en een creatieve kerstmarkt boordevol artisanale hebbedingetjes, aangevuld met culinaire heerlijkheden… Geef toe: je zou voor minder een uitstapje naar de stad van Boontje en priester Daens inplannen. 

Winterpret aan De Leie sinds 2021

Aan de Leie in Deinze vind je tijdens de wintermaanden een schaatsbaan met bar én kermis! De schaatsbaan zorgt voor uren lang schaatsplezier, in de Chez Babette bar kan je na al dat schaatsen opwarmen met een heerlijke chocomelk. 

Mechelen houdt je warm 2017 – 2019

Een kleine aardrijkskundetest: waar stroomt de Dijle? Jawel, van Waals-Brabant via Vlaams-Brabant naar de provincie Antwerpen om daar uit te monden in de Rupel. Langs de oevers van de Dijle vinden we naast Leuven en Werchter ook Mechelen. En… in dat Mechelen kan je in de winter schaatsen op een ijspiste die op de Dijle drijft. Hoe … euh… cool is dat?! Zeker als je weet dat je er ook nog eens een oergezellige winterbar vindt én kan rondstruinen op een intiem aandoende kerstmarkt. De schaatsbaan en de winterlounge zijn allebei powered by Look I Like. 

Winter in het Park sinds 2017

Ooit al eens geschaatst op een vijver? De kans is klein, want tegenwoordig zijn de Belgische winters te zacht voor dat soort plezier. Toch kàn het en wel in Oostende, tijdens Winter in het Park, het Leopoldpark om precies te zijn. Daar vind je elke winter de grootste tijdelijke schaatsbaan van ons land en die wordt gebouwd bovenop de prachtige vijver midden in het park. Een unicum. Rondom de ijspiste is het heerlijk kuieren op de authentieke kerstmarkt. Must do! 

Kerstmarkt De Panne sinds 2013

Er is nòg een kustgemeente die in de winter uitpakt met een flink uit de kluiten gewassen ijspiste: De Panne. Look i Like ontfermde er zich initieel enkel over de schaatsbaan en de verhuur van de schaatsen. Sinds 2019 tekenen we voor het totaalconcept in deze laatste Noordzeehalte voor de Franse grens. 

Christmas Village sinds 2019

Een kerstmarkt voor en door Oostendenaars, zo kunnen we Christmas Village alleen maar omschrijven. Drie weken lang een gezellige kerstmarkt met heel wat muzikaal talent op het podium. Meer hoeft een kerstmarkt niet te zijn.

Kerstmarkt Wommelgem sinds 2015

Ook in Wommelgem kan je sinds 2015 naar hartenlust schaatsen in de winter en opwarmen met een warme chocomelk of jenever bij één van de standhouders op de kerstmarkt.

Vrolijk Nieuwpoort 2013 – 2019

Wie zegt dat er geen kerstbos kan liggen aan de zee? Tuurlijk kan dat wel. Ga in de winter maar eens kijken in Nieuwpoort. Place to be: het Marktplein, mét bos en mét schaatsbaan. In het midden van de ijspiste prijkt een muziekkiosk waar – wat had je gedacht? – live optredens plaatsvinden. Rondom het ijs hebben de chalets van de kerstmarkt uitzicht op de sportievelingen die sierlijk (en soms minder sierlijk) over de piste glijden. De zilte zeelucht krijg je er gratis bij. 

Let's create a unique experience

Look i Like
Brugsesteenweg 53 
8450 Bredene, België

+32 59 800 722
info@look-i-like.be